Θέμα χρόνου ένα κίνημα #MeToo στη μουσική βιομηχανία, εκτιμά η Alanis Morissette


«Σχεδόν κάθε γυναίκα στη μουσική βιομηχανία δέχθηκε επίθεση ή παρενόχληση ή έπεσε θύμα βιασμού», δηλώνει η Alanis Morissette.

Η Alanis Morissette πιστεύει ότι είναι θέμα χρόνου το κίνημα #MeToo κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης να συνταράξει τη μουσική βιομηχανία.

Η τραγουδίστρια – τραγουδοποιός σε συνέντευξή της στην εφημερίδα The Sunday Times μίλησε για τη σεξουαλική παρενόχληση που εξακολουθεί να συμβαίνει πίσω από κλειστές πόρτες.

«Δεν έχει ξεκινήσει καν στη μουσική βιομηχανία», είπε για το κίνημα #MeToo. «Σχεδόν κάθε γυναίκα στη μουσική βιομηχανία δέχθηκε επίθεση, ή παρενόχληση, ή έπεσε θύμα βιασμού. Είναι ευρέως διαδεδομένη – περισσότερο στη μουσική, ακόμη και από τις ταινίες», πρόσθεσε.

«Τι, σεξ, ναρκωτικά και rock & roll; Συντριβή, ιδρώτας και επιθετικότητα. Αλλά είναι μόνο θέμα χρόνου προτού αρχίσουν να αποκαλύπτονται ιστορίες», τόνισε.

Εξηγώντας ότι υπέστη εκμετάλλευση, οικονομική υπονόμευση και σεξουαλική κακοποίηση από την ηλικία των τριών ετών, η Alanis Morissette είπε ότι οι γυναίκες πρέπει να βγουν μπροστά, να κάνουν αποκαλύψεις με τους δικούς τους όρους και απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι κάποια θύματα «περίμεναν» την κατάλληλη για να καταγγείλουν κακοποίηση.

«Πρώτα απ’ όλα, δεν περίμεναν. Δεύτερον, αντιμετωπίζουν την απειλή να χάσουν τη δουλειά τους, τη φήμη τους ή να μην τις πιστέψουν. Στην καλύτερη περίπτωση, κρύβεται κάτω από το χαλί, στη χειρότερη περίπτωση, σας προειδοποιούν ή απολύεστε», εξήγησε η Alanis Morissette.

«Η γυναικεία οργή, η οποία δέχεται άδικα πυρά, είναι μέρος του της ανθρώπινης υπόστασης. Όχι να χτυπάτε κάποιον στο πρόσωπο, αλλά ο θυμός να διοχετεύεται σε ακτιβιστικές δράσεις ή να υψώνετε τη φωνή, ή να λέτε όχι, ή να προστατεύετε τα παιδιά σας, ή να είστε φεμινίστρια», συνέχισε.

Το κίνημα #MeToo εμφανίστηκε το 2017 μετά τις καταγγελίες πολλών γυναικών εναντίον του κινηματογραφικού παραγωγού Harvey Weinstein για σεξουαλική επίθεση. Ο Weinstein βρίσκεται τώρα στη φυλακή και εκτίει ποινή κάθειρξης 23 ετών.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *