Συνέντευξη | Κωνσταντίνος Χριστοφόρου | Hit Channel


Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου είναι ένας από τους πιο αγαπητούς Κύπριους καλλιτέχνες με μια μεγάλη πορεία, πολλές συνεργασίες και ένα μουσικό παρελθόν που θα λέγαμε έχει αφήσει τη δική του μοναδική ιστορία και δεν θα ξεχαστεί ποτέ.

Εκτός από τη σόλο καριέρα που συνδεδεμένα με το όνομά του είναι πολλά γνωστά τραγούδια τα οποία έχει τραγουδήσει, υπάρχει και ένα όνομα αυτό των “ONE” που επί χρόνια ήταν ο frontman του συγκροτήματος που μεσουρανούσε στις αρχές του 2000.

21 χρόνια μετά την πρώτη τους κυκλοφορία ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου “συγκρότησε” τους ONE και κυκλοφόρησε το “Billy Bam Bam” το οποίο αγαπήθηκε αμέσως από το κοινό και το κατέταξε στην κορυφή των προτιμήσεών του. Με αφορμή, λοιπόν, αυτό το υπέροχο comeback, τον συναντήσαμε και μιλήσαμε για πολλά θέματα!

Ειλικρινής και πάντα με καλή διάθεση απάντησε σε όλα!

Πάμε να διαβάσουμε μαζί τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου!

Συνέντευξη | Τζημίκα Ηρώ

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου - Hit Channel

Κωνσταντίνε! Συνήθως αρχίζω αισιόδοξα τις κουβέντες που κάνω, αλλά τώρα είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα με όλα αυτά που συμβαίνουν… Τα παρακολουθείς τα γεγονότα με τον Κορωνοίο;

Βεβαίως και παρακολουθώ τα πράγματα και τα γεγονότα με τον κορωνοϊό. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και πρέπει όλοι να ενημερωνόμαστε ανά πάσα στιγμή. Εγώ παρακολουθώ τα ελληνικά κανάλια, καθώς και ειδησιογραφικά site από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Τελικά έπρεπε να φτάσουμε στο σημείο για απαγόρευση κυκλοφορίας… Ποιο πιστεύεις ότι είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε σε αυτές τις στιγμές ως Έλληνες; Σκεφτόμαστε ότι προφανώς δεν θα συμβεί σε εμάς να φανταστώ… Θα ήθελα λίγο τη γνώμη σου πάνω σε αυτό…

Πιστεύω ότι ο ωχαδερφισμός υπάρχει σε μεγάλο βαθμό στο DNA μας. Έχουμε και την αίσθηση πολλές φορές σαν λαός ότι είμαστε άτρωτοι και δεν θα πάθουμε τίποτα στο τέλος, Όταν συμβαίνει κάτι πολύ σοβαρό. Καλό είναι αυτό αλλά όχι όταν αφορά μια παγκόσμια πανδημία.Πιστεύω ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας ήταν αναγκαία Για να αναγκαστούμε να το πάρουμε σοβαρά.

Πότε πιστεύεις ότι θα ξεμπερδέψουμε με την όλη ιστορία; Γιατί τα πράγματα είναι όντως σοβαρά και με χιλιάδες νεκρούς ανά τον κόσμο…

Θεωρώ ότι θα πάρει αρκετό καιρό ακόμη και ακόμα και αν αρθούν τα μέτρα Θα υπάρχει μία μεγάλη μεταβατική περίοδος. Αυτή η μεταβατική περίοδος θα φορά και στην ψυχολογία μας αλλά και στην κοινωνική – οικονομική μας αναπροσαρμογή.

Παρόλα αυτά σε περνάω στο δια ταύτα και στο λόγο που βρισκόμαστε. Έχεις λοιπόν, ολοκαίνουργιο single! «Billy bam bam» που κυκλοφορεί από τη MINOS EMI, σε συνεργασία έκπληξη με τους ONE που πιστεύω αρκετός κόσμος το περίμενε τόσα χρόνια! Θα ήθελα να μάθω την όλη ιστορία του και πώς κατέληξε να γίνει η επανένωση 20 χρόνια μετά την πρώτη σας κυκλοφορία!

Φέτος το χειμώνα είχα μία πολύ καλή πρόταση για σειρά εμφανίσεων όλη τη σεζόν στο πολύ γνωστό club της Αθήνας το Voodoo. Σκέφτηκα λοιπόν στα πλαίσια αυτών των εμφανίσεων να καλέσω τα παιδιά, τον Φίλιππο, τον Πάνο, τον Αργύρη και το Δημήτρη, τους ONE δηλαδή να επανενωθούμε και να είναι special guests μου στις εμφανίσεις αυτές. Η σεζόν ήταν άκρως επιτυχημένη και ευχαριστούμε τον κόσμο πολύ γι’ αυτό και λόγω ακριβώς αυτής της επιτυχίας θεώρησα ότι έπρεπε να έχω και ένα τραγούδι μαζί με τα παιδιά. Προέκυψε το αγαπημένο μας Billy Bam Bam αρέσει πάρα πολύ, εν μέσω καραντίνας κάνει επιτυχία και έγινε viral και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό.

Στίχοι και μουσική δικοί σου! Πώς εμπνέεσαι και με τι κριτήρια επιλέγεις τα τραγούδια που θα κυκλοφορήσεις;

Η έμπνευση είναι κάτι μαγικό, έως και μυστηριώδες μπορώ να πω. Δεν μπορώ να σου απαντήσω με απόλυτη σιγουριά πως εμπνέομαι. Θεωρώ ότι είναι θέμα ταλέντου, το ταλέντο είναι ανεξήγητο για μένα. Πρακτικά όμως θα σου ‘λεγα ότι είναι ανάλογα με τη διάθεσή μου αλλά παίζουν ρόλο και οι επιρροές όπως επίσης και η εμπειρία στη μουσική.

Πριν περάσω στους One που να ξέρεις, υπεραγαπώ (γέλια) να τονίσουμε ότι βλέπουμε και τη Στέλλα Γεωργιάδου στο βίντεο κλιπ όπως και το τραγούδι μας θυμίζει τη μεγάλη της επιτυχία σε ένα σημείο! Τελικά ο κόσμος αγαπάει πολύ τους καλλιτέχνες οι οποίοι χάραξαν μεγάλη πορεία στα 90ς – 00ς. Νομίζω μας λείπει αυτό και το ζητάμε. Όπως έγινε και με τους One..

Υπάρχει όντως μία ιδιαίτερη αγάπη από τον κόσμο για τους καλλιτέχνες της δεκαετίας του 80, του 90, και του 2000. Θεωρώ ότι οι εποχές τότε ήταν πιο αυθεντικές, αληθινές και ξέγνοιαστες. Και οι καλλιτέχνες ήταν είχαν πραγματικό μεράκι για τη μουσική. Η Στέλλα αναφέρεται στο Billy Bam Bam , είναι πολύ καλή μου φίλη και θεώρησα ότι θα ήταν πολύ ωραίο ένα cameo της στο βίντεο κλιπ.

ONE… Ένα όνομα, μία ιστορία.. και μία μεγάλη ιστορία δικιά σου! και εγώ σου είπα, μικρότερη μεγάλωσα με όλα αυτά τα υπέροχα τραγούδια που αφήσατε πίσω στην ελληνική δισκογραφία. Εάν κάνουμε ένα γύρισμα πίσω στο χρόνο, τελικά οι ONE θα μπορούσαν να μείνουν περισσότερο μαζί για εκείνη την εποχή ή το να σπάσατε ήταν το σωστό τάιμινγκ; Μετά από χρόνια δηλαδή μπορείς να πεις ότι μετανιώνεις για κάτι ή για την κίνηση να αφήσεις το συγκρότημα; ή όλα γίνονται πιστεύεις για κάποιο λόγο και φυσικά όλα είναι επιλογές μας;

Σαφώς και για κάποιο λόγο γίνονται οι επιλογές μας και κατά συνέπεια και τα λάθη μας. Στην περίπτωση των one θεωρώ ότι καλά έκανα τότε εφόσον το ένιωθα και εκ του αποτελέσματος κιόλας φαίνεται πιστεύω. Δεν το έχω μετανιώσει. Έχω μια σόλο καριέρα για την οποία είμαι περήφανος και ευγνώμων για όλα αυτά που μου έχουν τύχει. Από την άλλη όμως, ναι θα μπορούσε το συγκρότημα να μείνουν και λίγο περισσότερο μαζί αν οι συγκυρίες και οι συνθήκες το επέτρεπαν. Ο χρόνος δε γυρίζει πίσω. Όλα γίνονται για κάποιο λόγο πίστεψε με.

Είσαι άνθρωπος που παραδέχεσαι τα λάθη σου ή θα δυσκολευτείς να ζητήσεις συγγνώμη;

Ω βέβαια παραδέχομαι τα λάθη μου και ζητάω συγνώμη πάντα. Το θεωρώ λυτρωτικό και γενναίο.

Πώς είναι η σχέση σου με τα παιδιά τώρα; Μπορούμε να περιμένουμε κι άλλα πράγματα από τους “ONE”; Γιατί και οι live εμφανίσεις που είχατε πριν μερικούς μήνες στο κέντρο της Αθήνας ήταν όλες sold out!

Η σχέση μας είναι πιο δυνατή, αληθινή και ουσιαστική από ποτέ. Η ωριμότητα και οι εμπειρίες μας στη ζωή μας έδεσαν πιο πολύ. Και εκεί φαίνεται ότι αξίζει όλο αυτό που κάναμε τότε. Και επειδή άξιζε κάνουμε και τώρα επιτυχία και με το τραγούδι αλλά και με τις εμφανίσεις. Σίγουρα θα υπάρξει και συνέχεια παράλληλα με την σόλο καριέρα, να είσαι σίγουρη γι’ αυτό. (γέλια)

Εάν δεν κάνω λάθος, θυμάμαι λίγο πριν ανακοινωθεί η διάλυση του συγκρότηματος, είχατε βγει σε εκπομπή στην τηλεόραση και είχατε συγκινηθεί πάρα πολύ, που αρχίσατε να κλαίτε (!) και το συζητούσαν για βδομάδες μετά στις εκπομπές της εποχής! Η τηλεόραση τότε πόσο μεγάλη δύναμη είχε και πόσο εκτόξευε τους καλλιτέχνες στα ύψη; Αυτό έχει χαθεί στις μέρες μας θεωρώ και με όλα τα social media…

Όχι πιστεύω ότι όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν δύναμη ακόμη αλλά ένα μεγάλο κομμάτι ποια της προβολής της ανάδειξης των καλλιτεχνών ανήκει στα socialmedia. Απλά η τηλεόραση τότε ειδικά στη χώρα μας είχε την πρωτοκαθεδρία και σε εισαγωγικά το προνομιακό μονοπώλιο.

Ασχολείσαι εσύ με αυτά; Είσαι μέσα σε όλο αυτόν τον κόσμο της τεχνολογίας; Σου αρέσει; Ή κάποιες φορές χάνουμε και λίγο τον έλεγχο;

Ασχολούμαι βεβαίως και γιατί μαρέσει και γιατί οι επιταγές της εποχής το επιβάλλουν. Κοιτάζω όμως να μη γίνομαι σκλάβος γιατί όπως λες χάνουμε λίγο τον έλεγχο αν το παρακάνουμε.

Συνεχίζουμε και περνάμε τώρα σε ένα άλλο τεράστιο κεφάλαιο τη Γιουροβίζιον…. Ακυρώθηκε για φέτος και τώρα με το καλό την περιμένουμε το χρόνου… Πιστεύεις ότι βιάστηκαν για κάτι τέτοιο; Όπως και με τους Ολυμπιακούς Αγώνες… και πώς σου φάνηκαν οι συμμετοχές της Ελλάδας και της Κύπρου;

Δυστυχώς έπρεπε να γίνει η ακύρωση τόσο της Eurovision όσο και των ολυμπιακών αλλά και οποιασδήποτε άλλης μεγάλης διοργάνωσης. Είναι επικίνδυνο να μαζεύονται τόσες χιλιάδες άτομα σε τόσο κοντινό χρόνο από μία πανδημία που ίσως και να μην τελειώσει ακόμα. Τώρα όσον αφορά τις συμμετοχές της Ελλάδας και της Κύπρου, τα τραγούδια ήταν καλά αλλά κατά τη γνώμη μου δύσκολα, δηλαδή όχι της πρώτης ακρόασης. Αυτό μπορεί να είναι μειονέκτημα σε ένα διαγωνισμό αλλά ποτέ δεν ξέρεις η Eurovision είναι απρόβλεπτη έτσι κι αλλιώς.

Μιας και ανέφερα τη γιουροβίζιον, θυμήθηκα το “gimme” και το «έλα»! Αυτά τα τραγούδια όπως και όλα όσα κυκλοφόρησες σόλο και με το συγκρότημα τα ακούμε σήμερα λες και κυκλοφόρησαν χθες… Τι είχαν εκείνα τα τραγούδια που τα κάνει τόσο αγαπητά; Ποιο ήταν το μυστικό; Γιατί δυστυχώς, τώρα έχουμε «καταντήσει» να ακούμε το ένα single πίσω από το άλλο και μετά να το ξεχνάμε… Ακόμα και από μεγάλους καλλιτέχνες, όχι μόνο από πιο «μικρούς».

Θεωρώ ότι τα τραγούδια πρέπει να έχουν μία αλήθεια. Όποιο είδος και να υπηρετούν. Να είναι αυθεντικά, να τα λες, να τα κάνεις και να τα ζεις με την ψυχή σου. Αυτό λείπει στις μέρες μας σε μεγάλο βαθμό. Η βιομηχανοποίηση, ας μου επιτραπεί όρος, της μουσικής δεν έχει καλά αποτελέσματα.

Έχουν αλλάξει οι καιροί και η δισκογραφία είναι στα περίεργα της… Πώς βλέπεις τα πράγματα στον καλλιτεχνικό κόσμο; Γιατί έχεις χρόνια πορείας, χρόνια στα μαγαζιά, χρόνια γνωρίζεις καλύτερα από τον καθένα πώς πάει η δουλειά!

Πιστεύω ότι η μουσική δεν θα σταματήσει ποτέ να υπάρχει και τα τραγούδια θα βρίσκουν πάντα το τρόπο να φτάνω στον κόσμο, θα βρουν με λίγα λόγια το δρόμο τους οι καλλιτέχνες που αξίζουν πραγματικά. Άποψή μου είναι ότι στις μέρες μας οι καλλιτέχνες που κάνουν καλό live, δηλαδή είναι αγαπητοί  και καλοί στις ζωντανές εμφανίσεις, θα συνεχίσουν να παραμένουν στις καρδιές του κόσμου και έτσι θα έχουν τη δυνατότητα να κυκλοφορούν και τραγούδια.

Διανύεις μία όμορφη φάση έτσι όπως σε παρακολουθώ…. Επειδή μου αρέσει να αναπολούμε στις συζητήσεις, εσένα ποια εποχή θα έλεγες ότι ήταν η καλύτερη σου και θα ήθελες εάν μπορούσες να τη ζήσεις πάλι; Μιλώντας πάντα επαγγελματικά ή εάν θέλεις και σε έναν συνδυασμό και προσωπικά!

Δεν είναι ούτε κλίσε, ούτε διπλωματικό αυτό που θα πω αλλά η καλύτερη περίοδος είναι αυτή που ζω τώρα. Νιώθω πιο δυνατός, κατασταλαγμένος και ώριμος πράγμα που με οδηγεί στο να κάνω καλές επιλογές. Μπορώ να κάνω αυτό που θέλω εγώ και ίσως γι’ αυτό φτάνει στον κόσμο όμορφα έχοντας θετικά αποτελέσματα.

Ποιος στίχος από όλα τα τραγούδια που υπάρχουν στη δισκογραφία σου, σου ταιριάζει και θα μου τον αφιέρωνες γι’αυτή την περίοδο;

«Μπορώ να ανέβω για σένα στο φεγγάρι

να γράψω εκεί πάνω σ’ αγαπώ

θησαυρούς να μου ζήταγες μακάρι

και θα ψαχνα γη και ωκεανό

Μπορώ να γίνω ο άρχοντας του κόσμου

γιατί είναι η αγάπη σου ο θεός

Δύναμη για το φιλί σου μόνο δώσμου

Κι ειμαι Για όλα ικανός»

Τραγουδι: Για ολα ικανος, 2010

Αλλάζω λίγο την τροπή και πάμε να περάσουμε στον Κωνσταντίνο! Τι σου αρέσει να κάνεις αυτό το διάστημα που αναγκαστικά μένουμε σπίτι;

Διαβάζω πολύ, γράφω τραγούδια, βλέπω ταινίες, κάνω γυμναστική και επειδή αλήθεια είχα ένα τρελό πρόγραμμα όλο το προηγούμενο διάστημα, με αεροπλάνα, εμφανίσεις Αθήνα και Κύπρο, πολλές φορές κάθομαι στο μπαλκόνι και κοιτάω τον ήλιο η στον καναπέ και βλέπω το ταβάνι. (γέλια) έχει κι αυτό τη χάρη του πίστεψε με κάποιες φορές.

Έχεις κάποιο χόμπι και τι μουσική σου αρέσει να ακούς για να χαλαρώσεις; Κι αν θέλεις πρότεινε μου και μερικά από τα αγαπημένα σου αυτό το διάστημα!

Χόμπι μου είναι η γυμναστική. Με αναζωογονεί και με χαλαρώνει. Όσον αφορά στη μουσική, ακούω όλα τα είδη από κλασική μέχρι ποπ και από λαϊκό μέχρι ροκ. Κοιτάω να ενημερώνομαι για τις εξελίξεις στο χώρο της μουσικής τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα. Μ’αρέσουν πάρα πολύ η Lady Gaga ,η Adele, ο weekend , ο post malone και ο drake

Με όλα αυτά που αναφέραμε ότι ζούμε και πραγματικά θα μείνουμε στην ιστορία, δεν σε ρώτησα εάν φοβάσαι καθόλου; Κι αν όχι, θα ήθελα να μου πεις τι είναι αυτό που σε κάνει να φοβάσαι; Έχουν υπάρξει στιγμές που έχεις φοβηθεί όντως για κάτι; Ο χρόνος ίσως;

Όλοι άνθρωποι παλεύουν με τους φόβους τους κάποια στιγμή στη ζωή τους. Πιστεύω ότι τους έχω εξορίσει τους φόβους μου, δεν ξέρω αν θα γυρίσει κάποτε κάποιος απ’ αυτούς. Ο μόνος αληθινός φόβος που έχω πια πραγματικά είναι να μην πάθουν κάτι κακό οι αγαπημένοι μου άνθρωποι.

Μιλήσαμε για το χρόνο… Πώς βλέπεις τον Κωνσταντίνο καθώς μεγαλώνει; Υπάρχει κάτι που να του λείπει ή είναι ευτυχισμένος;

Είμαι ευτυχισμένος και νιώθω ευγνώμων και ευλογημένος για όλα αυτά που ζω. Εύχομαι να νιώθω πάντα έτσι, έτσι θέλω να με βλέπω στο μέλλον. Ο χρόνος είναι φίλος μας αν τον εκτιμήσουμε και του φερθούμε σωστά.

Και κλείνουμε σιγά σιγά την κουβέντα μας… Εκεί έξω υπάρχουν τόσα πολλά παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν το δικο σου δρόμο, ο οποίος είναι του τραγουδιστή και της μουσικής… Τι χρειάζεται να έχει ένας νέος για να πετύχει; Τελικά το ταλέντο αρκεί; γιατί και παιδιά που έχουν ταλέντο πηγαίνουν στα μουσικά τηλεπαιχνίδια, αλλά μετά δεν ακούμε νέα τους… και είναι πραγματικά κρίμα…

Για να ξεχωρίσει και να πετύχει κάποιος νέος τραγουδιστής χρειάζεται το τρίπτυχο ταλέντο, εξυπνάδα και συγκυρίες. Όλα αυτά συμπυκνώνονται σε μία λέξη, άστρο. Συμβουλή μου είναι να αγαπάνε τη μουσική, να μελετούν και να μην το βάζουν κάτω. Τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα.

Και φυσικά θα ήθελα μια ευχή για όλους που θα διαβάσουν τη συνέντευξη μας και εννοείται να μου πεις και τα δικά σου νέα, όσα μπορεί να είναι αυτά ή ποια σκέφτεσαι ότι θα είναι τα επόμενα σου βήματα!

Όταν με το καλό βγούμε από την καραντίνα θα τελειώσω το καινούργιο μου δίσκο που ετοιμάζω, σε αυτόν θα συμπεριλαμβάνονται και κάποια τραγούδια ακόμα με τα παιδιά τους one Και θα προετοιμαστούμε για μια περιοδεία Κωνσταντίνος Χριστοφόρου featuring One. Αυτά όμως πρέπει να περιμένουν για να δούμε που θα μας οδηγήσουν οι εξελίξεις.

Ευχή μου είναι όλο αυτό να μας βρει καλύτερους, ενωμένους και να μας κάνει να καταλάβουμε τις πραγματικές αξίες της ζωής.Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *