Η Ακαδημία Ηχογράφησης δίνει εξηγήσεις για την υποψηφιότητα του Marilyn Manson


«Αυτό που ελέγχουμε είναι οι σκηνές, τα σόου, οι εκδηλώσεις και τα κόκκινα χαλιά», λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Ακαδημίας Ηχογράφησης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ακαδημίας Ηχογράφησης, Harvey Mason Jr., απάντησε στις αντιδράσεις για ορισμένες αμφιλεγόμενες υποψηφιότητες για τα Βραβεία Grammy 2022, όπως αυτές του Marilyn Manson και του Louis C.K., που έχουν κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση ή ανάρμοστη συμπεριφορά.

Σε συνέντευξή του στο «The Wrap», ο Harvey Mason Jr. δήλωσε ότι ο οργανισμός «δεν θα περιορίσει τους ανθρώπους που μπορούν να υποβάλουν το υλικό τους προς εξέταση».

«Δεν θα εξετάσουμε το ιστορικό των ανθρώπων, δεν θα εξετάσουμε το ποινικό τους μητρώο, δεν θα εξετάσουμε τίποτα άλλο εκτός από τη νομιμότητα στο πλαίσιο των κανόνων μας, αν έχει αυτή η ηχογράφηση για αυτό το έργο δικαίωμα συμμετοχής με βάση την ημερομηνία και άλλα κριτήρια. Αν έχει, μπορούν να την υποβάλουν προς εξέταση», είπε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την υποψηφιότητα του Marilyn Manson.

Ο Harvey Mason Jr. πρόσθεσε ότι ενώ η Ακαδημία Ηχογράφησης θα τηρήσει τους κανόνες της σχετικά με το δικαίωμα συμμετοχής των ηχογραφήσεων, αυτό δεν σημαίνει ότι ο οργανισμός δεν θα ελέγξει εξονυχιστικά ποιοι καλλιτέχνες θα έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν και να εμφανιστούν στα Βραβεία Grammy.

«Αυτό που ελέγχουμε είναι οι σκηνές μας, τα σόου μας, οι εκδηλώσεις μας, τα κόκκινα χαλιά μας», δήλωσε ο Mason.

«Θα εξετάσουμε οποιονδήποτε ζητάει να συμμετάσχει σε αυτά, ζητάει να παρευρεθεί και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας σε εκείνο το σημείο. Αλλά δεν πρόκειται να εμποδίσουμε τους ανθρώπους από το να υποβάλουν τη δουλειά τους για να αποφασίσουν οι ψηφοφόροι μας», σημείωσε.

Marilyn Manson

Τα American Music Awards είχαν μια παρόμοια προσέγγιση όταν ο αστέρας της country μουσικής Morgan Wallen, ο οποίος καταγράφηκε σε βίντεο να χρησιμοποιεί ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς νωρίτερα φέτος, κατέληξε υποψήφιος για δύο βραβεία.

Η διοργάνωση δήλωσε ότι οι υποψηφιότητες «βασίστηκαν στα charts» και δεν επιλέχθηκαν από τα μέλη του, ενώ απέκλεισαν τον Morgan Wallen από την τελετή απονομής των βραβείων τους.

Ο Marilyn Manson είναι υποψήφιος για το βραβείο Grammy του Άλμπουμ της Χρονιάς για τη συμμετοχή του ως καλλιτέχνης και ως δημιουργός στο άλμπουμ «Donda» του Kanye West. Τον τελευταίο χρόνο, περισσότερες από δώδεκα γυναίκες έχουν διατυπώσει κατηγορίες εναντίον του Marilyn Manson για ψυχολογική ή σεξουαλική κακοποίηση, μερικές από τις οποίες κατέληξαν σε αγωγές.

Ο DaBaby, ο οποίος δέχτηκε έντονες αντιδράσεις μετά ομοφοβικά σχόλια που έκανε κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στο φεστιβάλ «Rolling Loud» του Μαϊάμι το περασμένο καλοκαίρι» είναι επίσης υποψήφιος στα Βραβεία Grammy για τη συμμετοχή του στο «Donda» του Kanye West και στην έκδοση Triple Chucks Deluxe του άλμπουμ «Justice» του Justin Bieber.

Εν τω μεταξύ, ο Louis C.K. είναι υποψήφιος στην κατηγορία του Καλύτερου Κωμικού Άλμπουμ με το «Sincerely Louis C.K». Το 2017, αρκετές γυναίκες τον κατηγόρησαν για σεξουαλική παρενόχληση και ο κωμικός εξέδωσε δήλωση στην οποία ανέφερε ότι οι «ιστορίες είναι αληθινές».Source link