Η Lady Gaga μιλά για την ιδιαίτερη σχέση της με τον Tony Bennett


«Είναι η μουσική συντροφιά μου».

Η Lady Gaga μπορεί να εγγυηθεί για τον Tony Bennett ως φίλο, συνεργάτη και έμπνευση. Και αν ο λόγος της Lady Gaga μετράει, ο Bennett θα πρέπει επίσης να γίνει σεβαστός ως «αξιοσημείωτος άνθρωπος» για τη δράση του για τα πολιτικά δικαιώματα και τη μαεστρία του στην τζαζ.

«Είναι ένας αξιοσημείωτος άνθρωπος, υπηρέτησε την Αμερική, διαδήλωσε επίσης με τον Δρα Martin Luther King Jr. και συνήθιζε να βάζει κρυφά τον Duke Ellington από το πίσω μέρος των ξενοδοχείων για να παίζει τζαζ μουσική όλη τη νύχτα», είπε η αστέρας της pop σε εμφάνισή της στο «The Late Show» του Stephen Colbert.

«Η αφοσίωσή του στα πολιτικά δικαιώματα και στην ανθρωπότητα είναι κάτι που έμαθα από νεαρή ηλικία να έχω μαζί μου σε ό,τι κάνω. Τον αγαπώ πολύ βαθιά», πρόσθεσε.

Η Lady Gaga γνωρίζει όλες τις ιστορίες για τον Tony Bennett. Είχε ως είδωλο τον βετεράνο τραγουδιστή από νεαρή ηλικία και ένα δυναμικό δίδυμο δημιουργήθηκε όταν συναντήθηκαν για να ηχογραφήσουν το άλμπουμ «Cheek To Cheek» το 2014, το οποίο κατέκτησε το Νο. 1 των Ηνωμένων Πολιτειών και κέρδισε το βραβείο Grammy για το Καλύτερο Παραδοσιακό Pop Άλμπουμ.

Στην εκπομπή «60 Minutes», η Lady Gaga είχε μιλήσει για την πρόσφατη συναυλία της με τον Tony Bennett, ο οποίος παλεύει με τη νόσο του Αλτσχάιμερ και τη συγκινητική στιγμή που είπε το όνομά της στη σκηνή για πρώτη φορά «μετά από πολύ καιρό».

Πρόσφατα, οι δύο καλλιτέχνες επανενώθηκαν για να ηχογραφήσουν το δεύτερο και τελευταίο κοινό άλμπουμ του, το «Love For Sale», μια συλλογή από επανεκτελέσεις σε τραγούδια του Αμερικανού συνθέτη Cole Porter που ανήκουν στον κανόνα της τζαζ

Το άλμπουμ, όπως εξηγεί η Lady Gaga, ήταν η ολοκλήρωση μιας υπόσχεσης που είχε δώσει στον Tony Bennett όταν το «Cheek To Cheek» έκανε θραύση σε όλο τον κόσμο.

«Όταν αρχίζει η τζαζ αυτός ο άνθρωπος φωτίζεται με έναν τρόπο που είναι τόσο μαγικός», λέει η Gaga, συγκρατώντας με δυσκολία τα δάκρυά της.

Σύμφωνα με την τραγουδίστρια, η μουσική έχει τη δύναμη να βοηθά και να θεραπεύει ακόμα και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις. Για όσους έχουν μέλη της οικογένειάς τους που δίνουν μάχη με τη νόσο Αλτσχάιμερ, σημειώνει ότι «η μουσική είναι μαγεία, η μουσική είναι ένα θαύμα».

Η Lady Gaga και ο Tony Bennett ερμήνευσαν επίσης στο «The Late Show» το «Anything Goes», ένα από τα τραγούδια του άλμπουμ τους «Love For Sale», το οποίο απέσπασε έξι υποψηφιότητες για τα Βραβεία Grammy του 2022.Source link