Ο Roger Waters απέρριψε «τεράστιο ποσό χρημάτων» από το Facebook


«Δεν θα γίνουμε συμμέτοχοι σε αυτές τις ανοησίες, Zuckerberg».

Ο Roger Waters αρνήθηκε τα χρήματα του Facebook.

Σε συνέντευξη τύπου υπέρ του ακτιβιστή Julian Assange, γνωστότερος για την ανάμειξή του στην λειτουργία της ιστοσελίδας Wikileaks, το μέλος των Pink Floyd αποκάλυψε ότι πρόσφατα απέρριψε τη χρηματική προσφορά που του κατέθεσε το Facebook για να χρησιμοποιήσει το τραγούδι «Another Brick In The Wall, Pt. 2» του συγκροτήματος από το 1979 σε μια διαφήμιση για το Instagram.

«Ήταν μια επιστολή από τον Mark Zuckerberg για μένα. Με μια προσφορά ενός τεράστιου, τεράστιου χρηματικού ποσού», είπε ο Roger Waters μίλησε για το αίτημα του Facebook για τα δικαιώματα του τραγουδιού του κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, σύμφωνα με την εφημερίδα «La Jornada» του Μεξικού.

«Η απάντηση ήταν: “Άντε πνίξου. Δεν υπάρχει περίπτωση”», τόνισε.

«Το αναφέρω μόνο επειδή αυτό είναι μια ύπουλη κίνηση από αυτούς να αναλάβουν τα πάντα. Όσοι από εμάς έχουμε οποιαδήποτε δύναμη και έχω λίγο όσον αφορά τον έλεγχο της δημοσίευσης των τραγουδιών μου, δεν θα γίνουμε συμμέτοχοι σε αυτές τις ανοησίες, Zuckerberg», πρόσθεσε.

Αφού έλαβε το χειροκρότημα του κοινού που παρευρέθηκε στο συνέδριο, ο Roger Waters διάβασε ένα κομμάτι της επιστολής που δέχθηκε από το Facebook.

«Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε που εξετάσατε αυτό το πρότζεκτ. Πιστεύουμε ότι το βασικό συναίσθημα αυτού του τραγουδιού είναι ακόμα τόσο διαδεδομένο και τόσο απαραίτητο, που αποδεικνύεται πόσο διαχρονικό είναι», ανέφερε η επιστολή του Facebook.

«Ωστόσο, θέλουν να το χρησιμοποιήσουν για να κάνουν το Facebook και το Instagram πιο ισχυρά από ό,τι είναι ήδη, έτσι ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να μας λογοκρίνουν όλους σε αυτό το δωμάτιο και να αποτρέψουν να βγει στο ευρύ κοινό αυτή η ιστορία για τον Julian Assange», επισήμανε ο Roger Waters.

Ο 77χρονος καλλιτέχνης επέκρινε επίσης τον Mark Zuckerberg λέγοντας: «Είναι ένας από τους πιο ισχυρούς ηλίθιους στον κόσμο».

Εκπρόσωπος του Facebook επιβεβαίωσε ότι η ομάδα μάρκετινγκ του Instagram εξέφρασε ενδιαφέρον για τη χρήση του τραγουδιού «Another Brick In The Wall, Pt. 2» και σημείωσε ότι το Facebook σέβεται την απόφαση του Waters να μη συνεργαστεί με την εταιρεία.

Source link