Bruce Springsteen και E Street Band κυκλοφορούν την ταινία «The Legendary 1979 No Nukes Concerts»


Η ταινία θα δώσει στο κοινό σε όλο τον κόσμο την ευκαιρία να παρακολουθήσει μία συναυλία που ήταν καθοριστική για την άνοδο του Bruce Springsteen και της E Street Band.

Ο Bruce Springsteen και η E Street Band ανακοινώνουν την ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας «The Legendary 1979 No Nukes Concerts».

Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα δύο παραστάσεων που γυρίστηκαν το 1979 στο «Madison Square Garden» της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια των φιλανθρωπικών συναυλιών «MUSE benefit concerts», γνωστών ως συναυλιών «No Nukes».

Η ταινία περιέχει υλικό από ολόκληρο το setlist, ενώ τo μοντάζ έχει γίνει από τον πιστό συνεργάτη του Springsteen, Thom Zimny και η μίξη του ήχου έχει γίνει από τον Bob Clearmountain.

Ως αποτέλεσμα, το «The Legendary 1979 No Nukes Concerts» διαθέτει την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας με τις καλύτερες ερμηνείες του Bruce Springsteen σε μια εκρηκτική, κυρίαρχη και σπάνια περίοδο της E Street Band που κατέγραψε ο φακός.

Η ταινία «The Legendary 1979 No Nukes Concerts» θα κυκλοφορήσει επίσης σε HD σε φυσική μορφή σε εκδόσεις 2 CD με DVD, 2 CD με BluRay και 2 LP βινυλίων στις 19 Νοεμβρίου. Επιπλέον θα είναι διαθέσιμη ψηφιακά για download παγκοσμίως από τις 16 Νοεμβρίου και για ψηφιακή ενοικίαση από τις 23 Νοεμβρίου.

«Πριν κάποια χρόνια, ξεκίνησα να επανεξετάζω το αρχείο της ταινίας του Bruce και της μπάντας με τις εμφανίσεις στις συναυλίες του “No Nukes” το 1979», είπε ο Thom Zimny.

«Γρήγορα διαπίστωσα πως το υλικό ήταν ό,τι καλύτερο είχε αποτυπωθεί από πλευράς εμφανίσεων και βιντεοσκόπησης για τη μπάντα στα ’70s κι έτσι αφοσιώθηκα ώστε να βγάλω το καλύτερο αποτέλεσμα από το υλικό που είχα στα χέρια μου. Έχοντας δουλέψει ως αποκλειστικός σκηνοθέτης του Bruce τα τελευταία 20 χρόνια,  μπορώ να πω χωρίς αμφιβολία πως η νέα αυτή έκδοση της ταινίας θα είναι μια μοναδική στιγμή αποτύπωσης της μεγαλύτερης ίσως δημιουργικής στιγμής της μπάντας», πρόσθεσε.

«Τα ’70s ήταν μια χρυσή περίοδος για τον Bruce Springsteen και την E Street Band, γεγονός που κάνει τις θρυλικές συναυλίες του “No Nukes” του 1979 να αποτελούν το πιο σημαντικό ντοκουμέντο που έχουμε από εκείνη τη περίοδο. Είναι μια ατόφια ροκ συναυλία από την αρχή ως το τέλος, η ενέργεια είναι σε υψηλά επίπεδα και σου προκαλεί μόνο δέος ο τρόπος με τον οποίο η ροκ μουσική γίνεται τέχνη», τόνισε ο δισκογραφικός παραγωγός Jon Landau, μακροχρόνιος συνεργάτης του Bruce Springsteen.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να δώσουμε τη δυνατότητα στο κοινό ανά τον κόσμο να ζήσει αυτές της μοναδικές εμφανίσεις. Το “The Legendary 1979 No Nukes Concerts” είναι μια σπάνια ευκαιρία να βιώσει κανείς ένα γεγονός που έχει εξελιχθεί σε κομβική στιγμή για το Bruce Springsteen και την E Street Band», ανέφερε ο Tom Mackay, Πρόεδρος Premium περιεχομένου, της Sony Music Entertainment.

Η ταινία, ένας συνδυασμός από δύο εμφανίσεις κατά τη διάρκεια των πολυήμερων συναυλιών, αποτυπώνει την ένταση τον Bruce Springsteen και της E Street Band σε ένα μαραθώνιο 90 λεπτών.

Κορυφαίες στιγμές σίγουρα θεωρούνται οι ακυκλοφόρητες εκδοχές των «The River» και «Sherry Darling,» όπως και οι ζωντανές εκτελέσεις των «Badlands», «Born To Run» και «Thunder Road». Μοναδικές είναι και οι διασκευές στα «Rave On» του Buddy Holly, καθώς και το «Stay» του Maurice Williams με τη συμμετοχή των Jackson Browne, Tom Petty και Rosemary Butler.

O παραγωγός της ταινίας, Jon Kilik, ο οποίος βρισκόταν στην ομάδα που βιντεοσκοπούσε τις συναυλίες του «No Nukes» έγραψε στις σημειώσεις για τη κυκλοφορία αυτή πως «η ατμόσφαιρα ήταν μαγική». «Η ενέργεια πάνω στη σκηνή αλλά και στο κοινό ξεπερνούσε κάθε προσδοκία και περιγραφή».

Το «The Legendary 1979 No Nukes Concerts» δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του άλμπουμ «The River» και μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας «Darkness Tour» το 1978. Η ταινία αποτελεί μια σπάνια ματιά σε μία περίοδο που θεωρείται ότι ήταν το απόγειο της μπάντας, που αργότερα εντάχθηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.

Το setlist του «The Legendary 1979 No Nukes Concerts»

1. Prove It All Night
2. Badlands
3. The Promised Land
4. The River
5. Sherry Darling
6. Thunder Road
7. Jungleland
8. Rosalita Come Out Tonight
9. Born To Run
10. Stay
11. Detroit Medley
12. Quarter To Three
13. Rave On

Source link